Fenomenler Aylık Ne Kadar Para Kazanıyor? YouTube - Twitch - Instagram Fenomenleri Gelirleri [2020]


Birçoğumuzun hatta günümüzde kullanmayana başka bir bakışla bakılan sosyal medya bildiğiniz gibi bazıları için bir gelir kapısı. Sizler sadece haber, eğlence, sohbet için kullanıyor olsanız da bu platformlardaki fenomenler (takipçi, abone, fan sayısı fazla tanınan kişi) bundan büyük gelirler elde ediyor. 

İnternette, televizyon kanallarında ve birçok sosyal mecrada fenomenler hakkında yazılar ve haberler görüyoruz. Günümüz çağında fenomenler film yapıyor veya büyük prodüksyonlarda yer alıyor. Sizlerin de bu mecrada fenomenlerin ne kadar para kazandığını merak ettiğinizi umuyoruz.

Bu yazımızda internette Instagram, Twitter, Facebook, YouTube, Twitch gibi platformlarda bulunan fenomenlerin aylık ne kadar para kazandığını ve ne kadar paralar kazanabildiğini sizlere anlatacağız.

İlk olarak Instagram'dan başlayalım. Instagram'da gelirler oldukça değişkenlik gösteriyor. Takipçi sayınıza göre ve reklam aldığınız markaya göre para kazanıyorsunuz. Fenomenin kitlesi ve itibarı da kazandığı paraya oldukça katkıda bulunuyor. Örneğin oyunlar hakkında bir hesabınız var ve kitlenizin çoğunluğu erkek-oyuncu olduğunu düşünelim. Sizlere reklam için genellikle bilgisayar markaları-oyun şirketleri sponsor olabilir ve sizin kitle büyüklüğünüze, bulunduğunuz ülkenin alım gücüne bağlı olarak kazançlarınız değişiklik gösterebilir. 

Net bir sayı vermek gerekirse Instagram'da 1 Milyon takipçisi olan bir sayfa aylık 2000-7500Tl arası para kazanabilir. Bu tamamen sayfaların kendi performansına bağlı değişir. Örneğin hepimizin bildiği bir hesap olan cagritaner iphone, araba, ps3 dağıtıyor ve 10-20 sponsor ile birlikte bu işi yapıyor. Kazandığı paraları siz de az çok tahmin edebilirsiniz. 

Eğer gerçekten bu işe girmek istiyorsanız yeni hesap açıp kasmak oldukça zor, yani reklam vermeden sayfanızın gelişmesi çok zor. Sayfayı geliştirmek ise paranız olduğu sürece oldukça kolay :). Instagram ile ilgili anlatacaklarım bu kadar. Beğeni-takipçi sayısından hiçbir zaman para kazanamazsınız sadece size reklam veren kişiler tarafından size para ödenir. Yani takipçisi fazla olan her zaman fazla kazanıyordur diye bir şey yok. Ancak takipçi sayınız - beğeni sayınız ve görüntülenme sayınız reklamvereni sizin sayfanızda reklam vermek için çekebilir.



Hepimizin kullandığı YouTube'daki video üreten fenomenler ise sandığımızdan daha çok kazanıyorlar. 1.000.000 milyon izlenmeye yaklaşık 1.000TL para kazanıyorlar. 

Tabii ki bu miktar kanalın içerik ürettiği katagoriye göre değişiklik gösteriyor. Bu para sadece videodan kazanılan YouTube geliri. Çoğu YouTube fenomenin asıl gelir kaynağı YouTube harici işbirlikleri ve sponsorları oluyor. Yani anlayacağınız iyi paralar kazanıyorlar. Sizler de bu işe girmek istiyorsanız ve kendinize güveniyorsanız, öncelikle sabırlı olmalısınız. Çünkü absürt bir şey yapmadan ani yükselme elde edemezsiniz. Absürt içerikler ile ani yükselirseniz de düşüşünüz de yükselişiniz gibi olur bunu unutmayın :). 

YouTuberların aylık kazançlarına gelecek olursak Enes Batur'u örnek vereyim. Her videosu 1-2 milyon izlenme alıyor. Aylık 4-5 video atsa 5-10bin civarı gelir eder, ancak eski videoları da izleniyor bunlara ek olarak YouTube üzerinden tahmini olarak 15-20bin civarı aylık gelir + instagram sponsorluklarını da hesaplarsak bu işin içinden çıkamayız. YouTuberların oturduğu evleri ve kullandığı araçlara bakarsanız siz de tahminde bulunabilirsiniz. Fark edersiniz ki çoğu YouTuber gelirini saklar, çok kazanmıyoruz gibi sözleri her zaman duyarsınız bunun sebebi oldukça fazla kazanmalarıdır. Giderleri de elbette fazla oluyor ancak kazandıkları oldukça tatmin edici. Evet YouTube oldukça iyi bir gelir kapısı şimdi sizlere bir diğer mecra olan Twitch'ten bahsedeyim.

Twitch bildiğimiz gibi canlı yayınlar yapılan bir platform. Burdaki yayıncılar izlenme sayısına göre değil, gelen bağış (donate) ile para kazanırlar. Burdaki gelirleri tamamen sizin kitleniz ve sponsorunuz belirler. Örnek verelim bir yayıncı günlük 4-5 saat yayın yapıyor ve çok yüksek bağışların çok sık gelmediği tanınan bir yayıncı olsun. Her 5-10 dakikada bir bağış gelsin varsayalım. 3-5Tl olarak hesaplayalım bu bağış ortalamalarını. Saatte yaklaşık 30-100tl arası para kazanıyorsunuz ve günlük 4-5 saat varsaymıştık bu da günlük 300-500tl arası para eder. Sponsor ve anlaşmalardan tabii ki daha çok gelir elde ediliyor bunları hesaba katmadık. Ayrıca bazen sadece bir kişi 100 tl gönderebiliyor. Bu platformda da oldukça para var. 

Yani internet fenomenleri kendilerini acındırdıkları kadar zor durumda değiller aksine oldukça para kazanıyorlar. Tabii ki bu bir iş kapısı. Takipçileri tarafından sevilip destekleniyorlar bize de buna saygı göstermek düşer. Bu yazımızda herhangi bir kişiyi kötülemek veya yüceltmek gibi bir amacımız yok. Sadece kafalardaki soru işaretlerini gidermek istedik. Yazımızdaki veriler tamamen ortalama hesaplanmıştır. Kesin doğruluğu yoktur. 

Diğer platformlar hakkında da bir iki bişeyler yazmak istedim ancak yazı çok uzun oldu. Sizler bu yazıdan öğrendiklerinizle tahminlerde bulunarak merakınızı giderebilirsiniz. Son olarak ekleyeceğim bir şey: çoğu gelirler dolar üzerinden yapıldığı için kazançlar oldukça tatmin edici ancak bu yayını veya içeriği üretirken içerik sahibinin harcadığı para da oldukça fazla. Tek bir kişi ile yürütmek zor olduğu için kamera-edit-reklam-muhasabe gibi birçok iş dağılımı yapılıyor. Yani siz kamera önünde bir kişi görüyorsunuz belki ama 4-5 kişi bu işten para kazanıyor. Bunları da hesaba katmamız gerekiyor.

Yazımız bitmeden önce daha detaylı bilgi edinmek isteyenlere bu videoları izlemelerini önerebilirim. YouTuberlar kazandığı gelirleri kendileri gösteriyor. 



Bu yazımızda Türk içerik üreticilerinden bahsettik. Bildiğiniz gibi yabancı ülkelerde reklam gelirleri daha fazla örneğin Ronaldo gibi bir futbolcunun Instagram'da bir gönderi reklam için kaç para aldığını merak ediyor musunuz? Buraya tıklayarak o yazımıza gidebilirsiniz.

Eğer sizler de internetten para kazanmak istiyorsanız BURAYA tıklayarak diğer yazılarımıza ulaşabilirsiniz.

Bu videoları da izledikten sonra eğer hala kafanızda soru işaretleri bulunuyorsa bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Dilek-öneri-şikayetleriniz için bize ulaşınız.

Instagram : @mutlakblog

E-posta : mutlakblog@gmail.com

etiketler :

Bu yazımıda bahsettiklerimiz : ne kadar kazanıyor youtube,youtuberlar ne kadar kazanıyor,oyuncular ne kadar kazanıyor,doktorlar ne kadar kazanıyor,avukatlar ne kadar kazanıyor,eczacılar ne kadar kazanıyor,reynmen ne kadar kazanıyor,hakemler ne kadar kazanıyor,youtuberlar ne kadar kazanıyor aylık, tiktokçular ne kadar kazanıyor, tiktokurlar ne kadar kazanıyor, yayıncılar ne kadar kazanıyor, gibi sorulara cevaplar aradık ve sizlerin karşısına böyle bir yazıyla çıktık.



Yorum Gönder

0 Yorumlar

Okumanız İçin Önerdiğimiz Yazımız

Oturduğunuz Yerden Ek Gelir Elde Edin !