Mobil Oyunları Bilgisayarda Nasıl Oynanır? (Pubg - Clash of Clans - Brawl Stars vb.)


Eskiden sadece bazı evlerde bulunan telefon günümüzde herkesin cebinde taşıdığı küçük bir alet oldu. Bu alet ile arama yapmak, film izleme, oyun oynamak gibi birçok işlemi gerçekleştirebiliyoruz. Ancak bazen telefon satın alırken sadece arama yaparız diye düşünüyoruz ve işlemci-ram gibi performans özelliklerine dikkat etmiyoruz. Bu da oyun oynamak istediğimiz zaman bizlere sorun çıkarıyor. Örneğin telefonunuzla oyun oynarken donmalar-drop girmeler veya hızlı şarj tüketimi olabilir veya hiç oyun açılmayabilir. Peki böyle durumlarda oyunu oynamaktan vazgeçmek mi gerekiyor? 

Tabii ki hayır. Eğer telefonunuz eski veya düşük performanslı bir telefon ise bilgisayarınıza indirip kurduğunuz bir uygulama ile artık mobil oyunları bilgisayardan oynayabileceksiniz. Detaylı olarak bu uygulamayı size tanıtmadan önce belirtmek istediğim 1-2 kısa notlar var. Bunlardan birisi bu uygulamanın şuan dünya üzerinde yaklaşık 400.000.000 kullanıcısı var yani oldukça güvenilir bir uygulama ancak bilgisayarınız çok kötüyse biraz yavaş çalışacaktır. Çünkü çalışma prensibi bilgisayarınızı bu uygulama çalışırken bir tablet-android cihaz gibi kullanmanızı sağlar. Uygulamayı kapattıktan sonra normal bilgisayarı kullanmaya devam edebiliyorsunuz.


İlk olarak uygulamanın adı BlueStacks. Google'da Android Emülatör diye arattığınızda bunun gibi birçok uygulama karşınıza çıkar ancak en popüler ve güvenilir olan BlueStacks. Diğer emülatörler de güvenilir olabilir ancak bu uygulamada çoğu mobil uygulama bilgisayarda rahatça yani klavye ve mause ile oynanabiliyor. Yön tuşlarını W-A-S-D saldırı-atak tuşlarını mause click olarak ayarlayabiliyorsunuz. Oldukça optimize bir durumda zaten hazır olarak geliyor ancak istediğiniz tuşlara istediğiniz gibi özellikler yükleyebilirsiniz. Bu uygulama sayesinde ayrıca mobilden oynaması zor olan oyunları oynayıp rakiplere göre avantaj da yakalıyabilirsiniz. Ayrıca birçok oyunu aynı anda oynabilirsiniz.


Ben de bu uygulamayı kullanıyorum. Eğer deneyimlerimi soracak olursanız oldukça basit bir kullanımı var ve orta düzeyde bir sisteminiz varsa (4gb ram ve üzeri) uygulama hızlı çalışacaktır. Sadece açılması 20-25 saniye sürebiliyor. Bu da SSD olan bilgisayarınız varsa tabii ki daha hızlı açılacaktır. Onun dışında kullanıcı arayüzü %100 Türkçe ve diğer dilleri de destekliyor. Özellikler ve oyun deneyimi hakkında daha fazla detay için Buraya tıklayınız.

Örnek arayüz :  (Bilgisayarınızın içinde bir tablet varmış gibi hissedeceksiniz.Google Play Store'den istediğiniz uygulamayı indirebilirsiniz.)




-BlueStacks Destek ve sorularınız için BURAYA tıklayınız.

-BlueStacks ve oyunlar hakkında BlueStacks tarafından hazırlanan Bloga gitmek için BURAYA tıklayınız.

Bu yazımızda değinemediğimiz ve kafanıza takılan birçok sorunuza cevap bulmanız için yukarıya blog ve destek adreslerinin linklerini bıraktık.

İletişim adreslerimiz : 

Instagram: @mutlakblog

E-posta : mutlakblog@gmail.com

etiketler :

mobil oyunları bilgisayardan oynamak, bilgisayardan pubg mobile oyna, bilgisayardan clash of clans oyna, bilgisayarı telefon yap, mobil oyun, bilgisayardan oyun oynamak, eğlence, oyun, mutlakblog,



Yorum Gönder

0 Yorumlar

Okumanız İçin Önerdiğimiz Yazımız

Oturduğunuz Yerden Ek Gelir Elde Edin !