Format Atarken Mavi Ekran Hatası - [ÇÖZÜM] - Güncel


Günümüzde her evde internet olduğu gibi artık her evde bilgisayar da bulunuyor. Evinizde bilgisayar olması sizlerin mobil cihaz üzerinden yapmakta zorlandığı işleri bilgisayar üzerinden yapmanıza olanak sağlar ve işiniz kolaylaşır. Veya sadece oyun oynamak için kullanıyor olabilirsiniz. Ancak bilgisayara internet üzerinden indirdiğiniz herhangi bir program (orijinal olmayan) bilgisayarınızı yavaşlatır ve sizi huzursuz eder. İşleriniz aksamaya başlar. Siz de çözüm olarak direk formata başvurursunuz.

Format eskiden bilgisayarcı veya teknolojiden anlayan kişilerce atılırdı hepimizin bildiği gibi ancak günümüzde USB üzerinden herkes kendi başına format atabiliyor. Bununla beraber karşımıza birçok sorun çıkıyor. Bunlardan birisi de Mavi Ekran sorunu. Bilgisayara format atarken 2-3 aşama geçiyoruz ve karşımıza bu hata çıkıyor. Bilgisayar kendini yeniden başlatıyor ancak tekrar aynı hatayla karşılaşıyorsunuz. Bunun çözümü oldukça basit ancak birkaç yöntem var.



İlk olarak Hard Disk'imizin sağlam olduğundan emin olmalıyız. Bunu bilgisayar açıkken kontrol etmek oldukça kolay anca siz bilgisayarı açamadığınız için başka bir Hard disk takarak tekrar format atmaya çalışın böylece anlamış olursunuz.

Bir diğer sorun Windows 7 yüklemeye çalışıyorsanız başka bir işletim sistemi yüklemeyi deneyin Windows 10 önerilir. Çünkü win7 internet üzerinden orijinal değil de sahte yazılım indirdiğiniz için oynanmış veya bozuk olma ihtimali çok yüksek. Ancak Win10 Microsoft sitesi üzerinden CD-KEY istemeksizin ücretsiz indirme işlemi yapılıyor. Bunu kurmanız sizin için daha güvenilir ve basit olacaktır.

Eğer bunlara rağmen sorun devam ediyorsa 2 RAM kullanıyorsanız birini çıkarın öyle deneyin ve slotlarda Ram'i deneyin. Yani hangi ramin sağlam olduğunu bulmaya çalışın tüm kombinasyonları denemenizi öneririz. Ancak Ram'leri çıkar tak yaparken dikkat edin yoksa yuva girişini bozabilirsiniz. Ramlerle oynama yaptıktan sonra eğer hala çözülmediyse ekran kartını çıkartıp ekran kablosunu anakarttaki bölüme takın ve böyle deneyin. Eğer bu da sizin için çözüm olmazsa Anakartınız sıkıntılı olabilir. Ancak son olarak bir bilgisayar servisine götürmeden farklı bir usb ile orijinal bir işletim sistemi yüklemeyi deneyin. Eğer olmazsa teknik servise bilgisayarınızı götürebilirsiniz.

Yazımız hakkında kafanızda hala soru işareti bulunuyorsa lütfen bize Instagram veya E-posta üzerinden ulaşınız.

Instagram : @mutlakblog
Eposta : mutlakblog@gmail.com

Etiketler :
-

format atarken mavi ekran hatası çözümü,format atarken mavi ekran hatası windows 7,format atarken mavi ekran hatası windows 8.1,pc format atarken mavi ekran hatası veriyor,bilgisayara format atarken mavi ekran hatası,xp format atarken mavi ekran hatası,windows format atarken mavi ekran hatası,laptop format atarken mavi ekran hatası,format atarken mavi ekran,xp format atarken mavi ekran hatası çözümü,windows 7 format atarken mavi ekran hatası çözümü,
format mavi ekran hatası,usb den format atarken mavi ekran hatası,format sırasında mavi ekran hatası,hp laptop format atarken mavi ekran hatası,lenovo format atarken mavi ekran hatası,format mavi ekran,mavi ekran format atma,pc format atarken mavi ekran hatası,pc ye format atarken mavi ekran hatası,windows 10 format atarken mavi ekran hatası,format atarken mavi ekran veriyor,win 7 format atarken mavi ekran hatası,windows 8 format atarken mavi ekran hatası, ve daha fazlası..

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Okumanız İçin Önerdiğimiz Yazımız

Oturduğunuz Yerden Ek Gelir Elde Edin !