Yeni Virüs Kısıtlamaları Yolda, Normalleşme Süreci ! Tüm detaylar..

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan virüs Türkiye'de de şuanki tabloda günlük 1000-1500 kişiye bulaşıyor. Sağlık Bakanlığı virüs Türkiye'ye geldiği günden itibaren birçok işletmeyi geçici olarak kapattı ve birçok kurum uzaktan çalışmaya başladı. 

Pandeminin ilk aylarından sonra günlük vaka sayıları düştü ve yoğun bakım doluluk oranları düştü. Ancak bayram ve tatil sezonu yoğunluğu nedeniyle şimdiki tabloya baktığımızda mücadelede başladığımız yere geri döndük ve daha da kötüye gidiyoruz.

Bu nedenle birçok şehirde 65 yaş ve üstüne kısıtlamalar tekrardan getirildi. Ulaşım, sağlık, gıda sektöründe yeni önlemler alındı ve ülke genelinde denetlemeler tüm hızıyla devam ediyor. Okullar için yeni kararlar alındı. Üniversiteler için 1 Ekim tarihi verildi. Ancak bu tarihler ve öngörüler tamamen tahmini ve anlık tablo yorumlanarak yapılıyor. Bu yüzden yapılan açıklamalardaki tarihler bizleri rahatlatmamalı. Eğer süreç kötüye giderse üniversite, okullar, özel okullar, halı sahalar, restoranlar, spor kurumları ve birçok işletme için virüs dolayısıyla faaliyetlerine ara verilmiştir bildirgesi yayınlanacaktır ve ileri bir tarihe ertelenecektir.

Vaka sayıları arttıkça normalleşme süreci askıya alınıp virüsün ilk aylarındaki gibi sokağa çıkma yasakları ve diğer kısıtlamalar geri gelecektir. Özellikle tatil beldelerinin doluluk oranlarının yüksek olması, işletmelerin sosyal mesafe ve virüs kurallarına tam uymaması gibi birçok etken normalleşme sürecini askıya alacaktır. Aşı çalışmaları tamamen tamamlanıp başarıya ulaşmadan önce eğer kurallar ve tedbirler uygulanmazsa daha kötü günler yakın olacaktır. Hastaneler ne kadar da yeterli olursa olsun herhangi bir sıçramayı dünyanın en iyi sağlık sistemi de olsa kaldıramayacaktır ve dünya genelinde olduğu gibi Türkiye ekonomisi de etkisini 5-10 yıl gösterecek büyük bir sarsıntı olacaktır.

Son günlerdeki rakamlara bakılacak olursa yeni kısıtlamalar il ve ilçe genelinde gittikçe yaygınlaşacaktır. Birçok kısıtlama tekrar gelecektir. Eğer böyle kötü gitmeye devam ederse sokağa çıkma yasakları tekrar gelecek ve normalleşme süreci için 2-3 ay gibi uzak bir tarih verilecektir.

Bu yazımızda anlattıklarımız herhangi bir resmi açıklamaya dayanmamaktadır. Tamamen öngörü ve tahminlerden oluşmuştur. Virüsün ilk ayları ve sonraki süreç incelenip hazırlanmıştır. Herkese sağlıklı günler dileriz.

Dilek, istek ve önerileriniz için Instagram/mutlakblog ve mutlakblog@gmail.com üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

etiketler:

Bu yazımızda Virüs ne zaman bitecek, yeni önlemler, yeni tedbiler, sağlık bakanlığı, covid-19, virüs, okullar ne zaman açılacak, üniversiteler ne zaman açılacak, normalleşme süreci gibi konular hakkında bilgi verilmiştir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Okumanız İçin Önerdiğimiz Yazımız

Oturduğunuz Yerden Ek Gelir Elde Edin !