[Ücretsiz] Evde Sıfırdan İngilizce Nasıl Öğrenilir?


Bu yazımızda çağımızın gerekliliklerinden en önemli olan İngilizce dili hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Yazımızı okuduktan sonra sizler de evde oturduğunuz yerde hiçbir ücret ödemeden İngilizce öğrenmeye başlayabilirsiniz. 

İlk olarak neden İngilizce öğrenmeliyiz?

Bunun cevabı çok basit. Eğer iş arayan bir üniversite mezunuysanız İngilizce sizin için şart olacaktır. Çünkü İngilizce bilmeden herhangi bir özel şirketin sizi diğer kişilerin arasından seçip işe alması imkansıza yakın. Çağımızda İngilizce bilmeyen kişilerin gittikçe sayıları azalmakta ve bu dili bilmeyen kişiler iş hayatına 1-0 yenik başlıyor veya işe hiç başlayamıyor. Bu yüzden İngilizce öğrenmek sizin için bir zorunluluktur.

İngilizce öğrenmek zor mu?

Şuanda belki üniversitede eğitim görüyorsunuz ve ilkokul, ortaokul ve lisede ingilizce eğitimi almış bulunuyorsunuz. Bu eğitime kıyasla ingilizcenin zor ve öğrenilemez bir dil olduğunu düşünerek bu işten vazgeçmeniz çok doğal. Çünkü okulda öğretilen İngilizce ile kimse bir yere gelemiyor. Sizin direkt İngilizce öğrenmeye yönelik girişimleriniz olmalı. Okul hayatınızda İngilizce sadece sınav notu, puan için öğrendiğiniz için size fayda sağlamıyor. Ayrıca listening(dinleme), writing (yazma),speaking(konuşma) eğitimleri okullarda malesef yeteri kadar verilemiyor. Sadece kelime ezberinden ibaret olan bir sistemde zaten sizin İngilizce öğrenmeniz imkansıza çok yakın. Ancak bu yazımızdaki yöntemlerle İngilizce öğrenmeniz oldukça kolay olacaktır. Tek ihtiyacınız olan şey ise biraz istek ve kararlılık. 


İngilizce'yi sıfırdan başlayarak öğrenmek mümkün mü?

Tabii ki evet. Okulda ingilizce hakkında hiçbir şey öğrenmemiş olsanız bile bu mümkün. Daha da uzatmadan hemen nereden ve nasıl İngilizce öğrenmeye başlayacağımızı anlatalım.

Yapmamız gerekenler :

1- (Ücretsiz) Sıfırdan İngilizce Öğrenmeye başlamak için cep telefonumuza  bir uygulama yükleyeceğiz. (İndirmeden bilgisayar üzerinden de kullanabilirsiniz.)Uygulamanın adı DuoLingo (İndirmek için buraya tıklayınız.)

2- (Ücretsiz) Udemy gibi kurs sitelerinde ücretli olan bir kursu tamamen ücretsiz bir şekilde kullanacağız. Bu kursa ücretsiz ulaşmak için BURAYA (YouTube oynatma listesi) tıklayınız.. Bu oynatma listesindeki videolar İngilizcedeki alfabeden başlıyor ve en ufak detaylara kadar anlatıyor. Şimdi sıfırdan ingilizce öğrenmeye başlayan bir ilkokul çocuğu nasıl başlıyorsa bu kursta da videolar o kısımdan başlıyor.

3- (Ücretsiz) Son olarak ise Listening yani dinleme üzerine çalışma yapacağız. Onun için ise BURAYA tıklayınız ve oynatma listesindeki videoları takip ediniz.

İngilizce öğrenmek için yapmamız gereken 3 şey bundan ibaret. Öncelikle 2. maddede bahsettiğimiz oynatma listesinden biraz ilerleyin. Daha sonra ise Duolingo programı ile oynatma listesini beraber götürün. Bu çalışmayı 2-3 hafta yaptıktan sonra Listening çalışmalarına da ufaktan başlayabilirsiniz. Tüm çalışmalarımız yani İngilizce öğrenme sürecimiz yaklaşık 3-4 ay sürecektir. Tabii ki size bağlı olarak 1-2 ay da sürebilir 9-12 ay da sürebilir. Tamamen size bağlı bir süreç olacaktır.

Kelime ezberi için ise BURAYA tıklayarak. Bu uygulamayı telefonunuza indirip arada bir pratik yapabilirsiniz. Bu yazıda anlattıklarımızı yaptıktan sonra artık filmleri altyazılı veya dublajlı izlemek yerine İngilizce(orijinal) dilinde izleyebilirsiniz. Yurtdışı gezilerinde veya yabancı kişilerle konuşurken İngilizce konuşmak da 2. maddede belirttiğimiz kursun size kazandırdığı özelliklerden birisidir. Ekstra bir şey yapmanıza gerek kalmayacaktır.

Herkese başarılar. Eğer sizlerin de önerileri varsa bunları yorum olarak belirtmeyi unutmayınız. 

İletişim:

Instagram : @mutlakblog

E-posta : mutlakblog@gmail.com

içerikler :

ücretsiz ingilizce, ingilizce öğren, ingilizce geliştir, ingilizce nasıl öğrenilir, eğitim, mutlak blog, evde ingilizce öğren, oturduğunuz yerde ingilizce öğrenin, kursa gitmeden ingilize öğren.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Okumanız İçin Önerdiğimiz Yazımız

Oturduğunuz Yerden Ek Gelir Elde Edin !