Bilgisayar - Laptop Nasıl Hızlandırılır? (Bilgisayarınızı en az 3 kat hızlandırın)



Günümüzde artık her evde bilgisayar veya laptop bulunuyor. Ancak birsüre kullandıktan sonra diğer elektronik cihazlar gibi bilgisayarlarda da performans düşüklüğü oluyor. Kullanıcılar ilk başlarda buna aldırış etmese de ilerleyen zamanlarda bilgisayar kullanılmayacak kadar yavaşlayınca bunun bir sorun olduğunu ve bilgisayarın ömrünün bittiğini düşünüyor. Bu yüzden yeni cihaz almak için araştırmalara başlıyor. Günümüzde uzaktan eğitim ve doların yükselmesi ile yeni elektronik cihaz almak çoğu kullanıcı için mümkün olmuyor. Bizler de bu yazımızda sizler için bilgisayarınızı hızlandırmak ile ilgili garanti sonuç alabileceğiniz yöntemlerden bahsedeceğiz.

İlk olarak bilgisayar veya laptopu temizlemek ile işe başlayacağız. Temizlek derken yazılımsal olarak değil, fiziki olarak bilgisayarımızın için temizleyeceğiz. Bir elektrikli süpürge ile veya saç kurutmasıyla hava tutarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Unutmayın ki bu işlemden önce cihazınızı elektrikten kesmeniz gerekiyor. Ayrıca saç kurutma makinesi tutacaklar için önemli bir detay var: hava tutarken uzaktan ve aralıklı bir şekilde temizleme yapınız. Yoksa fazla ısındırıp cihaza zarar verebilirsiniz.




Fiziksel olarak temizleyip tozları giderdikten sonra şimdi de bilgisayarımız açılırkenki süreyi biraz azaltalım. Bunun için Görev Yöneticisini açıp Başlangıç sekmesinden bilgisayar başlatılırken kendiliğinden başlatılan uygulamalara çeki düzen verelim. Burada bulunan uygulamalardan işimize yaramayan uygulamaları devre dışı bırakıp ihtiyacımız olduğunda manuel olarak kendimiz açabiliriz. Böylece bilgisayar başlangıç ekranında bekleme süreniz optimum düzeye inecek ve bilgisayar açıldığında kendine gelme süresi biraz daha azalacaktır.

Bilgisayarımızı hızlandırmanın bir diğer yolu ise masaüstünde bulunan dosyaları sadece bir klasor içinde toplamak ve masaüstü görselini tek renk yapmak. Böylece masaüstü daha hızlı işlem yapmanızı sağlayacak ve bilgisayarınızın ekran geçişleri daha hızlı olacaktır.




Tüm bunları uyguladıktan sonra ise en önemli işlemlerden biri olan Güncellemeleri de tamamlamamız gerekiyor. Tüm donanımlarımızın güncel olduğundan emin olmamız gerekiyor. En günceli kullanmak her zaman sizleri hata ve donmalardan kurtaracaktırş.

Şimdiye kadar anlattıklarımızı para harcamadan yapabilirsiniz ancak bu işlemler size %30-%60 arası ekstra hız kazandıracak. Bu bazıları için yeterli olabilir ancak bazen bu sizin işinizi görmeyebilir. Bu yüzden 150-300TL bütçe ile bilgisayarımızı sadece SSD takarak bilgisayarınızı açılma hızından dosya işleme hızına kadar en az 3 katına çıkarabilirsiniz. SSD için 150-300Tl bir bütçe ayarlayıp yeni bilgisayar almaktan kurtulabilirsiniz.

Şuanki sisteminizin 50 saniyede açıldığını varsayalım. Eğer SDD satın alıp işletim sistemini bu diske kurarsanız açılma süresi yaklaşık 10-15 saniye olacaktır. Sizler için SSD fiyatlarını da derledik.

120GB SSD : Fiyatları incelemek BURAYA tıklayınız.
(Fiyatlar 150-200TL arası)

240GB SSD (Tavsiye ettiğimiz 240GB SSD'dir) : Fiyatları incelemek için BURAYA tıklayınız.
(Fiyatlar 250-350TL arası)

SSD aldıktan sonra sisteme nasıl takacağınızı ve işletim sistemini tekrardan nasıl kuracağınızı detaylıca anlatan yüzlerce video YouTube'de mevcuttur.

Soru, istek ve şikayetlerinizi İletişim kısmından bizlere ulaştırabilirsiniz. Ayrıca yazımızı arkadaşlarınızla paylaşmayı ve onların da faydalanmasını sağlamayı unutmayınız.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Website is so easy to use-I am impressed with it . If you want to learn something new the check this Link Online Training.

    YanıtlaSil

Okumanız İçin Önerdiğimiz Yazımız

Oturduğunuz Yerden Ek Gelir Elde Edin !