Programsız Kaliteli Tasarım - Fotoshop Yapın [Online]


Bu yazımızda sizlere internet üzerinden hiçbir program indirip kurmadan nasıl kaliteli tasarımlar yapacağınızı anlatacağım. Bu sitelerde Instgram sayfanız için logo, video, gönderi, story gibi birçok tasarımı yapabiliyorsunuz. Ayrıca bu tasarımlar usta bir el değmiş gibi kaliteli oluyor. Tabii ki biraz da sizin yaratıcılık kapasitenize kalmış.

Tasarım işine yatkın biriyseniz bu işi hem eğlenerek yapıp hem de bu işten büyük paralar kazanabilirsiniz. Ücretli tasarımlar yapıp satabilirsiniz veya kendi sosyal medya hesabınızı açıp orada tasarım yapıp paylaşıp hesabınızı popüler bir hale getirip Instagram, Twitter veya YouTube üzerinden para kazanabilirsiniz.  Unutmayın ki tasarım, editleme vb. işler günümüzde oldukça yaygın ve internette paralar kazanan birçok firma tasarımcı çalıştırıyor. Eğer tasarım değil de başka yoldan internetten para kazanmak istiyorsanız Buraya tıklayarak diğer yazılarımıza bakabilirsiniz. 

Peki nasıl tasarım yapacağız? 

Sitelere girip tasarım yapmanın yanında sadece telefon üzerinden de tasarım yapabilirsiniz. Tanıtacağım ilk uygulama Canva. Canva'yı ister mobil cihazınıza Google Play Store aracılığıyla indirin ister bilgisayarınız üzerinden web sitesini ziyaret edin ve programsız site üzerinden tasarımlar yapın. Bu sitenin ayrıcalıkları ise Instagram boyutlarını otomatik ayarlaması. Örneğin size hikaye atmak için bir tasarım gerekiyor, siz hikaye için uygun boyutları bilmiyorsunuz ve bunu ayarlamakla uğraşmak istemiyorsunuz. Canva sizin yerinize bu işi yapabilir. Ayrıca hazır binlerce şablon 1-2 dakika içinde harika tasarımlar çıkarabilirsiniz. Bu arada şuan bulunduğunuz bu blogta birçok tasarım Canva ile yapılmıştır. Özellikle yazılarımızın kapak fotoğraflarını Canva ile online hazırlıyoruz.



Yukarıdaki görselde gördüğünüz gibi birçok hazır şablon ve görsel mevcut. Canva'nın kendi hazır şablonlarını kullanıp ufak tefek değişiklikler ile özgün ve kaliteli içerikler hazırlayabilirsiniz. Üstelik içeriklerin %75'i ücretsiz. Ben yaklaşık 5-6 aydır Canva ile hem Instagram sayfama hem de blog sayfama tasarımlar hazırlıyorum şimdilik hiçbir ücret ödemedim.

Eğer neler yapabileceğiniz hakkında hala şüpheniz varsa sizlere bir bilgi daha vereyim. Instagram'daki birçok söz-felsefe-edebiyat-psikoloji sayfası Canva uyguluması ile gönderiler hazırlıyor. Yani oldukça kullanışlı bir uygulama.Tasarım işiniz varsa Instagram, YouTube kanal resimleri, Web site logo, Davetiye , Özel gün kartları vb. birçok içeriği bu site üzerinden 1-2 dakika içerisinde hazırlayabilirsiniz.




(Bunlar hazır şablonlar ve bunun gibi binlerce hazır şablon var. Bu şablonlardan birini seçip renk, görsel , tasarımlarıyla oynayabiliyorsunuz)

Ayrıca tasarım yaptırmak isterseniz sizlere cüzi bir miktar karşılığında tasarımlar yapabilirim. Yaptığım örnekler için blog sayfamı inceleyiniz neredeyse hepsi Canva ile yapıldı.

 --İletişim -- [Instagram : @mutlakblog] [E-posta : mutlakblog@gmail.com]

Canva hakkında anlatacaklarım bu kadardı. Şimdi sizlere bir diğer web sitesi Befunky'den bahsedeyim. Bu sitede hazır bulunan çok az içerik var tamamen kendiniz üretmeniz gerekiyor herşeyi. Eğer benzersiz ve tamamen özgün içerikler oluşturmak isterseniz bu siteyi kullanabilirsiniz. Ancak tasarımda bulunan tüm içerikleri sizin araştırıp .png formatında bulmanız ve görsele eklemeniz gerekecek, tasarımınız bittikten sonra isteğiniz formatta bilgisayarınıza tasarımı kaydedebilirsiniz. Kaliteyi ve resim boyutlarını da sizin ayarlamanız gerekecek. Eğer daha önceden tasarım deneyiminiz yoksa sizlere bu site yerine Canva kullanmayı önerebilirim.

Befunky ile ilgili deneyimim pek yok. Çok az kullandım ancak oldukça kaliteli tasarımlar çıkarmak tamamen sizlere bağlı.. 




Unutmayalım ki : 

Bu dünyada ilerleyen kişiler, kolları sıvayıp istedikleri ortamı arayan, bulamayınca da yaratan kişilerdir.
-Bernard Shaw


Bu yazımızda anlatacaklarım bu kadardı. Eğer bu yazımız hakkında bir soru sormak veya danışmak istediğiniz bir şey olursa bize ulaşabilirsiniz. 

Instagram : @mutlakblog

E-posta : mutlakblog@gmail.com

-
-
-
-

içerikler:
tasarım yap, online tasarım, online photoshop, foto edit, instagram tasarım, fotoğraf düzenle, videodüzenle, programsız tasarım,programsız tasarım yapma,en iyi tasarım uygulamaları,






Yorum Gönder

0 Yorumlar

Okumanız İçin Önerdiğimiz Yazımız

Oturduğunuz Yerden Ek Gelir Elde Edin !