Erdoğan : 500 Bin Ücretsiz Tablet Dağılatacak! Tablet başvuruları, kimlere verilecek?


 Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de uzaktan eğitim (online eğitim) modeli benimsendi. Ancak maddi durumu uygun olmayan, derslere bağlanmak için internet bağlantısı bulunmayan ve birçok yetersizlikten dolayı derslere erişemeyen binlerce öğrenci mağdur oldu. Bu mağduriyetin giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve birçok belediyenin girişimleri oldu. Bu girişimler bir nebze de olsa öğrencilerin imkanlarını genişletti. Bazı belediyeler tablet , laptop dağıtımı, internet bağlantısı gibi birçok konuda öğrencilere yardımcı olmaya çalıştı ancak bunlar belediye çapında olduğu için hala yetersizliğini koruyor. 

Selçuk Bayraktar öncülüğünde başlatılan tablet kampanyasında ise birçok firma öğrencilere tablet hibe etti. 81.000 adet tablet dağıtılağını Selçuk Bayraktar kendi hesaplarından paylaştı. Bu rakam bile Türkiye'deki tüm öğrenciler için yeterli olmayacaktır.



Bu durum ile ilgili son açıklama ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında maddi yetersizlikleri bulunan , imkanı olmayan öğrencilere Türkiye genelinde 500bin tablet dağıtılacağını açıkladı. Ayrıca internet şirketleriyle görüşmelerin sürdüğünü ve ücretsiz internet sağlamak için de girişimleri olduğunu söyledi. Bu açıklamadan sonra internette tablet almak için başvuru kanalları aranmaya başlandı.

En çok aratılanlar ise : tablet başvurusu, erdoğan tablet başvurusu, ücretsiz tablet, ücretsiz tablet başvurusu, ücretsiz tablet kimlere verilecek, tablet ne zaman dağıtılacak, 500bin tablet.

Bu konu hakkında birçok yazı bulunuyor ancak yazıların çoğu sizlere herhangi bir bilgi aktarmıyor. Tablet başvuruları adında bir kanal yok. Yani sizlerin başvuru yapabileceği herhangi bir kanal şuanda bulunmuyor. İlerki günlerde açıklama gelir ise bu yazımızı günceller ve sizlere linki bırakırız. 


Tablet Nasıl ve Kimlere Dağıtılacak?


Tabletin bir başvuru üzerinden değil, okuldaki öğretmenler ve müdürler tarafından organize edileceğini düşünüyoruz. Her sınıfın öğretmeni maddi yetersizlik içinde olan ve derslere bağlanamayan kişileri belirleyip müdüre iletecek ve müdürde bir üst kuruma şeklinde bu süreç yönetilecektir. 




Şimdilik değerli Eğitmenlerimizden bize dönüş yapmalarını beklemek dışında yapılabilecek herhangi bir işlem bulunmuyor. İlerleyen günlerde başvuru üzerinden verilirse bizler de sizlere bunu duyuracağız.

TABLET DAĞITIMINDA GÜNCEL DURUM:

Öğretmenler liste oluşturup Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderecek ve tabletler dağıtılmaya başlanacak. Ayrıca ilerleyen günlerde öğretmenden ek-liste talep edileceği de gündemde. Bu konu hakkında öğretmeninizle görüşünğz. ( Evinde bilgisayar-tablet olmayan ve canlı derslere bağlanamayan öğrenciler önceliklidir.)


Tablet Toplam Kaç Öğrenciye Dağıtılacak? - Ücretsiz İnternet


Cumhurbaşkanı Erdoğan 500 bin tablet dağıtılacak dese de ilerleyen günlerde ihtiyacın artması durumunda bu sayıyı arttıracakları düşünülüyor. Bu süreçte imkanı olmayan tüm öğrencilere tablet ve internet desteği sağlanacağını bizler de sizler gibi merakla bekliyoruz. Bu süreçte emeği geçen başta Devletimiz olmak üzere teknolojik şirketler ve internet sağlayıcılara teşekkür ederiz.

1-2 yıl önceki verilere göre Türkiye'de okul öncesi, ilköğretim (ilkokul-ortaokul) ve ortaöğretim (lise) öğrenci sayısı yaklaşık 18 milyondur. Yani 500 bin tabletin sadece başlangıç olacağını düşünüyoruz. İhtiyaç sahibi tüm öğrencilerimize ulaşmak için gerekli kurumlardan yardımlarınını esirgememelerini arz ediyoruz. Sizler de bu desteği yaymak ve geleceğimiz olan öğrencilerin tüm imkanlara ulaşması için haberimizi paylaşıp toplumdaki bilinç seviyesinin biraz da olsa artmasına fayda sağlayabilirsiniz.

-

Sağlıklı ve huzurlu günler dileriz. 

-

Yazımız hakkında istek , şikayet ve sorularınız olursa bizlere İletişim kısmından iletmeyi unutmayınız.


Yorum Gönder

0 Yorumlar

Okumanız İçin Önerdiğimiz Yazımız

Oturduğunuz Yerden Ek Gelir Elde Edin !