KYK Burs-Kredi Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2020-2021 yılı aylık burs kaç TL? Kyk Yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

 


Bu yazımızda 28 Ekim Çarşamba günü KYK Burs ve kredi işlemlerinin başlaması sonucu öğrencilerin en çok merak ettiği konular hakkında kısa detayları size aktaracağız.

Kyk yurt, burs, kredi ile ilgili tüm detayları anlattığımız yazımıza gitmek için BURAYA tıklayınız.

KYK Burs-Kredi başvuruları ne zaman başladı ve ne zaman bitecek?

Başvurular E-devlet üzerinden 28 Ekim tarihinden itibaren alınmaya başladı. Başvuru için son tarih ise 3 Kasım olarak belirlendi. ( 3 Kasım Salı 23.59'a kadar başvuru yapabilirsiniz)

KYK Burs- Kredi her ay düzenli yatıyor mu?

Kyk burs veya kredi her ay düzenli olarak Ziraat Bankası tarafından size gönderilen karta yatırılır. Üniversiteler kapalı olsa bile siz kredi-burs almaya devam edersiniz. Pandemi sürecinde uzaktan eğitim devam etse bile burs-kredi hesabınıza yatmaya devam eder.

Kyk borçları silinir mi?

Kyk borçları ile ilgili güncel söylentiler var ancak şuanlık kesin bir şey yok. Yakın bir zamanda KYK borçları ile ilgili açıklama gelmesi bekleniyor. Borçların tamamen silinmesi gündemde olsa da ödemelerde kolaylık sağlanacağı düşünülmektedir. Eğer silinmesi gibi bir şey söz konusu olursa yazımız güncellenecektir.

Kyk Burs-Kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Burs ve kredi sonuçları için kesin bir tarihi ancak Gençlik ve Spor Bakanlığı verebilir ki öyle bir açıklama şuan gelmedi. Ancak tahmini olarak pandeminin seyri ve üniversitelerin açılma tarihi bu olayı hızlandırabilir veya yavaşlatabilir.

Kyk Yurt başvuruları başladı mı?

Resmi açıklama :

"GSB Yurtları, öğrenim kredileri ve burs başvuruları ile ilgili gelişmeler sosyal medya hesaplarımız ve Web sitemizde duyurulacaktır. Farklı kaynaklara itibar etmeyiniz. Yurt başvuru tarihleri Yükseköğretim Kurulu ve Bilim Kurulu'nun kararları doğrultusunda belli olacaktır."

Kyk burs-kredi tutarı aylık kaç TL?

Her sene yaklaşık 50TL zam gelen burs-kredi tutarı geçen sene 550TL olarak belirlenmişti. Bu yıl ise 600-700Tl aralığında olacağı düşünülmektedir.

Yazımız hakkında soru, istek ve şikayetlerinizi bize iletmek için web sitemizde bulunan İletişim kısmını inceleniyiz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar

Okumanız İçin Önerdiğimiz Yazımız

Oturduğunuz Yerden Ek Gelir Elde Edin !