Uzaktan Eğitim İçin Bilgisayar Önerileri - (Ucuzdan Pahalıya)

Covid-19'un ülkemizde ve dünyamızda bıraktığı etki yüzünden birçok ülkede uzaktan eğitim yapılıyor ve uzaktan eğitimin daha da devam edeceği tahmin ediliyor. Bu sene ülkemizde birçok üniversite online eğitim yapacağını duyururken bazı üniversiteler de bir kısım yüzyüze bir kısım online yapılacağını açıkladı. Ancak virüs için aşı bulunmazsa eğitimin tüm üniversite , lise, ortaokul ve ilkokullarda uzaktan yapılacağı söz konusu. Virüs sayısındaki ani bir artış ile tüm eğitim kurumları tekrardan %100 online eğitime geçeceğini tahmin etmek zor değil.

Üniversiteler Ne Zaman Açılacak? YÖK'ten açıklama geldi.. Habere Gitmek İçin Tıklayınız.

Bu yüzden virüs geçene kadar online eğitim artık hayatımızın bir parçası olacak ve aşı bulunana kadar tam anlamıyla yüzyüze eğitim mümkün olmayacaktır. Bu dönemde veliler ve öğrenciler en çok internette online eğitim alabilecekleri cihazlar arıyor. Biz de sizler için araştırma yaptık ve bunları sizlerle paylaşıyoruz.

İlk olarak eğer ilkokul düzeyinde bir öğrenci veya velisi iseniz sizin televizyon harici ek bir cihaza ihtiyacınız yok. EBA TV İlkokul kanalını takip edebilirsiniz. Ders programı için buraya tıklayınız. Eğer saatler size uygun değilse öğleden sonra da sabahki derslerin tekrarını izleyebilirsiniz. Eğer bunlar da size uygun değilse TRT'nin web sitesinden dersleri istediğiniz saatte izleyebilirsiniz.  

Sınava Hazırlıkta Çözemediğin Soruları 7/24 Çözdür! (20TL Hediye) adlı yaızmızı okuduz mu?

TRT EBA ile tüm derslere istediğiniz saatte ulaşmak için buraya tıklayınız.

Ortaokul ve lise öğrencileri için de EBA Ortaokul ve EBA Lise kanalları mevcut ancak bu dönemki öğrenciler genellikle TV dersleri yerine dershane ile devam ediyor. Bunun için ise laptop ve internet gerekiyor. Eğer evinizde internet yoksa sizin bulunduğunuz konumda altyapısı bulunan ve fiyat olarak sizin bütçenize uygun bir internet sağlayıcısı seçmek sizin için uygun olacaktır. 

Altyapı sorgulamak için internet sağlayıcılarının( Turkcell- Superonline, Turk Telekom, Turksat- Kablonet, Türknet) müşteri hizmetlerini arayarak oturduğunuz konum hakkında bağlatmanız durumunda alacağınız hız konusunda bilgi alabilirsiniz.

Üniversite öğrencisiyseniz sizin için online eğitim bir laptop ihtiyacı oluşturur ancak genellikle üniversite ödevlerini hazırlamak ve mühendislik okuyorsanız projeler için iyi bir laptop almanız sizin için daha iyi olacaktır.

Eğer internetiniz varsa ve sadece laptop ihtiyacınız varsa öncelikle alttaki seçeneklerden hangisi size daha uygun onu seçmeniz gerekiyor:

1- Ders dinlemek, video izlemek , film izlemek kısacası oyun oynamak haricindeki  faaliyetleriniz için laptop alacaksanız aşağıdaki laptoplar sizin için uygundur tercih size kalmış:

Düşük bütçe hızlı bilgisayar için BURAYA tıklayınız.

Ortalama ve biraz yüksek performanslı bilgisayar için BURAYA tıklayınız.

2- Ders dinlemek , projeler tasarlamak , film izlemek , online oyunlar oynamak gibi birçok işiniz için laptop arıyorsanız sizin için aşağıdaki güçlü bilgisayarlar alternatif olabilir:

>Yüksek bütçeniz varsa ve yüksek performans istiyorsanız için BURAYA tıklayınız.

>Çok yüksek bütçeniz varsa ve yüksek performans istiyorsanız BURAYA tıklayınız.

3- Sadece ders dinlemek için ucuz ve basit bir cihaz istiyorum diyorsanız sizin için leptop değil de tablet daha uygun olacaktır. Hem fiyat hem de taşınırlık açısında size aşağıdaki tabletleri önerebiliriz:

Ucuz ve düşük performanslı tablet için BURAYA tıklayınız

Orta düzey bir tablet için BURAYA tıklayınız.

Yüksek bütçe ve yüksek performanslı bir tablet için BURAYA tıklayınız.

Yukarıdaki belirttiğimiz linklerdeki bilgisayarları inceleyip marka ve model belirledikten sonra internette en ucuzunu bulup almanız gerekiyor tabii ki. Eğer en ucuzunu bulmakta çok vakit harcamak istemiyorsanız bu yazımızı okuyun ve 1-2 dakika içerisinde internette verilen ilanların en ucuzundan en pahalısına öğrenin.

Leptop alırken Türkiye Garantili ve en az 2-3 yıl garantisi olmasına dikkat ediniz. Tabii ki bütçenize uygun ve size hitap eden tasarımlarda olmasına da özen gösteriniz. Ayrıca karar verdikten sonra ürünün YouTube'de bulunan inceleme videolarını izlemeden sakın almayanız. Şimdiden hayırlı olsun. Yazımızı sizin gibi online eğitim alacak arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayınız. 

İstek, dilek, soru ve şikayetleriniz sitemizin iletişim kısmından bize ulaşabilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar

Okumanız İçin Önerdiğimiz Yazımız

Oturduğunuz Yerden Ek Gelir Elde Edin !