YKS 2020 Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte tüm detaylar..


2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı ve ardından 6-14 Ağustos arası tercih süreci başladı. Bu süreçte birçok öğrenci tercih yaparken birçok öğrenci de tercih yapmadan seneye tekrar sınava girmek için hazırlanmaya başladı. 14 Ağustos itibari ile tercih yapan öğrencilerin en çok arattığı başlık ' yks yerleştirme, yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak, yks tercih, 2020 yks tercih sonuçları, üniversiteler ne zaman açılacak?, üniversite kayıtları ne zaman?, yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir?, yks ek yerleştirme ' oldu. Bu yazımızda bu soru ve başlıkların hepsine cevap vermeye çalışacağız.

Üniversite tercihleri 14 Ağustos 23.59 saatinde sona erdi ve meraklı bekleyişler başladı. Yerleştirme sonuçları 2017-2018 ve 2019 yıllarında 5-15 arası bir günde açıklanmış ancak üniversite kayıt işlemleri elektronik olarak 29 Ağustos tarihinde başlayacağı için en geç açıklanma tarihi de 25 Ağustos ve sonrası olacaktır. Ancak diğer seneler de baz alınırsa yerleştirme sonuçlarının 21 Ağustos Cuma günü açıklanması bekleniyor.

İlk yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra ise ek yerleştirme süreci başlayacaktır. Bu ek yerleştirme talebinin ücreti 20.00TL olarak belirlenmiştir. Ancak şehit, gazi yakınları ve diğer özel durumlarda bu ücret talep edilmemektedir. Ek yerleştirme geçen yıl 5-11 Eylül arası yapıldı. Bu seneki tarihler hakkında şuanlık bir açıklama yok. Ancak ÖSYM'nin Twitter, Instagram ve Web sitelerini takip ederseniz tüm detaylardan anında haberdar olabilirsiniz.

Yerleştirme sonuçlarına ulaşmak için BURAYA (ösym-resmi) tıklayınız. (Açıklandıktan sonra burada olacaktır.)

Peki Üniversiteler ne zaman açılacak

Bu başlıkları incelemek ve cevap aramak resmi açıklamalara ayrıca geçen sene ve önceki senelerdeki süreç göz önüne alınarak yapılmıştır. Bu yazımızda geçenler herhangi bir resmi kurum veya kuruluş açıklaması değildir tamamen istatistik ve tahminlere dayanır.

Okullar ve üniversiteler açılana kadar evde eğlenerek vakit geçirmek veya para kazanmak isterseniz aşağıdaki yazılarımıza göz atabilirsiniz.


Ücretsiz Netflix izle ( Tüm diziler ve filmler mevcuttur. )


Dilek, istek ve şikayetleriniz için:
Instagram : @mutlakblog
E-posta : mutlakblog@gmail.com


Yorum Gönder

0 Yorumlar

Okumanız İçin Önerdiğimiz Yazımız

Oturduğunuz Yerden Ek Gelir Elde Edin !